Alzheimer light?

Voor de derde keer loop ik de bijkeuken in en staar wanhopig de ruimte rond. Wat kwam ik hier nou toch ook alweer doen? Geërgerd om mezelf, maar tegelijkertijd bezorgd om deze tijdelijke schijnbare black-out, draai ik me weer om naar de deur, waarbij mijn oog op een koelelement valt, dat al zeker vier maanden op de droger is blijven liggen. “O ja, de vriezer. Ik moest brood uit de vriezer halen”. Opgelucht en dankbaar voor de plotselinge, heldere ingeving haal ik een bevroren halfje wit uit de kast en loop weer naar de keuken. Mijn telefoon gaat. “Waar had ik die nu toch gelaten?” mijmer ik in mezelf. Ik ga op de ringtoon af die vanuit de woonkamer lijkt te komen, maar ik ben te laat. De beller heeft het al opgegeven. Toch moet dat apparaat hier ergens liggen. Ik zoek me suf, tussen de kussens van de bank, op mijn bureautje, in mijn tas, jaszak en tussen de post. Ik weet het echt niet meer, dus gris ik de handset van de vaste lijn uit de lader en kies mijn mobiele nummer. Ik hoor het irritante deuntje uit een hoek van de kamer komen, waardoor mijn geheugen me weer weet te vertellen dat ik het ding bij thuiskomst daar aan de oplader had gelegd. Ik check de gemiste oproep en krijg een hartverzakking bij het zien van het nummer. Het was de tandarts. Ik had een afspraak, twintig minuten geleden. Met het schaamrood op mijn kaken bel ik zo snel mogelijk de assistente terug om me te verontschuldigen voor het feit dat ik deze nieuwe afspraak, die ik nota bene had gepland ter vervanging van de vorige die me was ontschoten, nu ook was vergeten. Vriendelijk helpt de assistente me aan een herkansing. Ik hang op en zak gegeneerd op de bank. Eén van onze viervoeters komt op me af en duwt haar snuit onder mijn arm in de hoop een aai te kunnen krijgen. “Nee, nu even niet Moos. Euh Nouk”. Het beest druipt teleurgesteld af en ik realiseer me dat het Loula was. Ik haal steevast alle namen door elkaar en merk dat ik de moeite niet eens meer neem om de juiste naam bij het betreffende dier te roepen. Het voordeel is nu dat ze alle drie naar alle namen luisteren, maar geen idee meer lijken te hebben wie, wie is. Ik vrees dat ik hetzelfde bij mijn kinderen doe. Echter zij zijn gelukkig bij machte hun eigen naam te onthouden en mijn vergissing te negeren en meestal mijn boodschap ook trouwens. Zodra mijn dochter uit school komt en op de bank neerploft, kijkt ze quasi verbaasd naar het halfje wit dat op de grond naast de bank ligt, waar ik mijn telefoon heb gezocht eerder vandaag. Inmiddels is men al dermate aan mijn haperende brein gewend geraakt, dat als ik ’s avonds aan tafel om de hagelslag vraag, ik de appelmoes zwijgend aangereikt krijg. Meestal komt namelijk het aantal lettergrepen redelijk overeen. Namen van acteurs, zangers en films komen pas uren later tevoorschijn, wanneer die informatie uitermate nutteloos is geworden. Ik sta zorgvuldig een boodschappenlijstje op te stellen omdat de supermarkt met haar overweldigende hoeveelheid prikkels, niet de rust biedt om ter plekke na te kunnen denken. Zelfs mét lijstje wil ik nog wel eens een ingrediënt vergeten dat ik heb zien staan, wilde pakken, maar abusievelijk achterlaat omdat er iemand achter me, “Hé Bar!” tegen me zegt. Met mijn memoblaadje en mijn portemonnee in de hand zoek ik mijn autosleutels. Nergens te vinden. Misschien boven. Ik gooi de spullen die ik in vast heb neer en ren de trap op. Ook daar niet. Ik loop weer naar beneden en kijk of mijn sleutelbos wellicht in de keuken is blijven liggen. Jawel, daar liggen ze. Deze keer niet in de koelkast. Ik loop naar de deur. “Waar had ik mijn portemonnee?” Wanhopig begin ik naar het essentiële voorwerp voor deze missie te zoeken, dat al expres van een ‘niet te missen’-formaat is. Jawel, ook die is weer terecht. Ik blijf me afvragen waarom ik continu mijn spullen neerleg op de meest on-voordehand liggende plekken. Ik loop buiten mijn zoon tegen het lijf. “He mam, ga je boodschappen doen?” Ik houd de gigantische shopper die ik in mijn hand heb omhoog ter bevestiging. “Wil je dan deo voor me meenemen?” vraagt hij. Ik knik. “Geen gel nodig?”, roep ik nog net voor hij het huis binnen stapt. “Nee, die heb ik nog genoeg” antwoordt hij en zwaait. Als ik thuiskom kijkt hij me enigszins moedeloos aan als ik twee potten gel in zijn handen duw. Misschien toch eens wat rust creëren in dit chaotische brein!

23 gedachten over “Alzheimer light?”

  1. Blij om dit te lezen… ik ben soms echt bang dat er iets mis is met mij. Zou het heel misschien door het vliegen komen? Al hoor ik anderen er niet over.
   Grappig stukje maar eigenlijk niet

 1. Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it,
  you are a great author. I will always bookmark your blog and will often come back down the
  road. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice day!

 2. I have checked your website and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high in google’s search results, but there is a tool
  that can help you to create 100% unique content, search
  for: SSundee advices unlimited content for your blog

 3. Hello. I see that you don’t update your website too often.
  I know that writing posts is time consuming and boring. But did you know that there is
  a tool that allows you to create new articles
  using existing content (from article directories or other blogs
  from your niche)? And it does it very well. The new articles are high quality
  and pass the copyscape test. You should try miftolo’s tools

 4. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste
  your traffic, you can earn additional cash every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
  for more details simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website

 5. Can I simply say what a relief to uncover
  a person that actually knows what they are discussing on the web.
  You actually understand how to bring a problem
  to light and make it important. More and more people need to
  look at this and understand this side of your story. It’s surprising you
  aren’t more popular because you definitely possess the gift.

 6. Hello. I have checked your barbarafuchs.nl and
  i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t
  rank high in google. But you can fix this issue fast.
  There is a tool that generates articles
  like human, just search in google: miftolo’s tools

 7. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and
  i was just wondering if you get a lot of spam responses?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me insane so any
  support is very much appreciated.

 8. Yesterday, while I was at work, my sister stole
  my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it
  with someone!

 9. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i
  was just wondering if you get a lot of spam comments?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

 10. Hey! I know this is kind of off-topic but I had to ask.
  Does running a well-established website like yours take a large
  amount of work? I am brand new to running a blog but I do write in my journal
  on a daily basis. I’d like to start a blog so I will be able to share
  my own experience and feelings online. Please let me
  know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring blog
  owners. Thankyou!

 11. Ahaa, its pleasant discussion on the topic of this piece of writing here at this blog, I have read all that,
  so now me also commenting at this place.#naphogathanhan #nắp_hố_ga_Thành_An #Bán_nắp_hố_ga_Thành_An #nap_ho_ga_thanh_an #ban_nap_ho_ga_Thanh_An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *