Marktplaats, hoe doet men dat toch?

Marktplaats, hét epicentrum van ergernis en frustratie als je het mij vraagt. Nadat we met vereende krachten het appartementje van wijlen mijn schoonmoeder leeg hadden gehaald, besloten we het gros van de meubeltjes naar een kringloop winkel bij haar in de buurt te brengen. Gedurende het proces echter, begon mijn man steeds meer twijfels te krijgen per stuk dat ik rigoureus af dacht te kunnen danken. We zouden er zelf in ieder geval weinig van kunnen gebruiken en de studentenkamers van onze kinderen waren al ruimschoots verzadigd. Ik zag dus weinig mogelijkheden. Hij wel. “We zetten het gewoon allemaal op marktplaats”. Ik zuchtte diep, want als mijn man ‘we’ zegt dan weet ik al wie er aan de beurt zal komen. Gelukkig kon ik hier en daar nog wel voorkomen dat er weer een onmogelijk attribuut aan de te verkopen huisraad toegevoegd werd, maar uiteindelijk gingen we met 2 volle boedelbakken naar huis.
Die ochtend waren we de inferieure aanhanger op gaan halen. Gelukkig hadden ze er nog een aantal staan, want ik was in de chaos vergeten er eentje te reserveren. We haakten het eerste exemplaar aan en voordat het geval goed en wel aan mijn trekhaak hing, viel het complete neuswiel eraf. Alvorens je het elektriciteitssnoertje krijgt ten behoeve van de verlichting en signalering, dien je echter het sleuteltje van het poortje waar de boedelbak achter gestald staat weer in te leveren. Zodoende rende ik terug naar de balie om te melden dat we toch een andere mee zouden nemen en de sleutel weer op te pikken, die we net teruggebracht hadden. Hollend kwam ik terug bij mijn auto. We wisselden van bakkie en hadden inmiddels al een half uur vertraging. We sloten alles aan en constateerden geërgerd dat deze weliswaar drie wielen had, maar rechts geen achterlicht had en tevens een haperende richtingaanwijzer. Eén van onze meiden was het sleuteltje van het tweede poortje net terug gaan brengen, dus ik keek mijn man een moment moedeloos aan en besloot resoluut dat het wel goed was zo. Halverwege kwamen we er ook nog achter dat we de kentekenplaat op de eerste aanhanger hadden laten zitten, dus nu zowel nummer- als verlichting-loos op de snelweg zaten.
Drie volle bakken brachten we naar de kringloop en we moesten twee keer op en neer voor de koopwaar die ons een gezellig familie-uitje zou gaan bezorgen, zo was het plan.
We zijn nu ruim een maand, 78 mailtjes en 23 telefoontjes verder en slechts het theeservies lichter. De volledige garage wordt overheerst door de meuk die zelfs op marktplaats niemand hebben wil. En dat terwijl de prijzen van dien aard zijn dat ik denk dat ons familie-uitje hooguit een ijsje bij de plaatselijke friettent wordt.
Bezint eer gij begint!

14 gedachten over “Marktplaats, hoe doet men dat toch?”

 1. Ook dit is weer herkenbaar…
  Misschien een goede tip: mocht je dit nog eens meemaken… De kringloop winkel komt ook langs om de spulletjes op te halen… Dat scheelt weer een hoop gedoe.

  En mocht je over een maand nog met de “rommel” zitten, “gewoon” een opkoper bellen, die geeft je er ook niet veel voor, maar neemt alles wel in ene keer mee..

  Opgeruimd staat netjes…

  Gr.

 2. hello there and thank you for your info – I have definitely picked up something new from right here.
  I did however expertise a few technical issues using this web site, as I
  experienced to reload the web site lots of times previous to I could get
  it to load correctly. I had been wondering if your web
  host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with
  Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and
  could look out for a lot more of your respective intriguing
  content. Make sure you update this again very soon.

 3. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but,
  I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 4. I feel this is among the most vital info for me. And i’m happy reading your article.
  But want to statement on some general issues, The web site taste is wonderful, the articles is in reality nice
  : D. Excellent task, cheers

 5. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested
  to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and
  she has 83 views. I know this is completely off topic but I had
  to share it with someone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *