Kerstgroet

Heel Nederland maakt zich op voor de feestelijke dagen die in het verschiet liggen. Sterker nog, vrijwel de hele wereld is ijverig in de weer om huis en haard zo gezellig mogelijk te maken. Heerlijkheden en bergen proviand worden ingeslagen om familie, vrienden of slechts een intiem gezelschap te fêteren. Dromerige lichtjes verrijken het druilerige straatbeeld dat de witte deken mist die zich in deze tijd van het jaar over het land zou hebben moeten voltrekken. Zoetsappige feel-good-movies prijken al weken op de beeldbuis en de wereld lijkt wat milder gestemd. De tv-reclames van befaamde kruideniers geven een idyllisch paradigma weer van hoe de dagen eruit zouden kunnen zien. Dat deze euforie om uiteenlopende redenen niet voor alle families is weggelegd hoef ik, gok ik, niet nader te verklaren.
Voor iedereen die dagenlang, volgeboekt met verplichtingen, de machtige kerstdiners en andere genodigden gedogend, met enige scepsis of huiveren door moet komen, bij deze een hart onder de riem. Hoezeer we allen ons beste beentje voor willen zetten om het gemoedelijk en leuk te hebben, het biedt helaas geen garanties voor een vrome avond.
Ik gun dan ook iedereen een groot, ruimdenkend hart, een grote zak tolerantie, een paar kilo naastenliefde, liters compassie aangelengd met inlevingsvermogen en een klein beetje geduld opdat men deze veelbelovende dagen genoeglijk volbracht zullen worden. Even geen kritiek, oud zeer of ergernis, want het leven kán zo mooi zijn.

Vrolijk Kerstfeest!

17 gedachten over “Kerstgroet”

 1. GreetingsHey thereHeyGood dayHowdyHi thereHello thereHiHello I am so gratefulgladexcitedhappythrilleddelighted I found your blog pagewebpagesiteweb sitewebsiteweblogblog, I really found you by errormistakeaccident, while I was researchingbrowsingsearchinglooking on DiggAskjeeveAolBingGoogleYahoo for something else, NonethelessRegardlessAnyhowAnyways I am here now and would just like to say thanks a lotkudoscheersthank youmany thanksthanks for a fantasticmarvelousremarkableincredibletremendous post and a all round excitingthrillinginterestingenjoyableentertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read throughbrowselook overgo throughread it all at the minutemoment but I have book-markedsavedbookmarked it and also added inincludedadded your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal morea lot moremuch moremore, Please do keep up the awesomesuperbfantasticexcellentgreat jobwork.

 2. What i do not realize is if truth be told how you are no longer really much more neatly-liked than you may be right now. You’re very intelligent. You already know therefore considerably when it comes to this matter, made me for my part believe it from a lot of various angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it is something to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs great. All the time deal with it up!

 3. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get set up?

  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% positive.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.

  Cheers

 4. Ekipman satın almak istemeniz halinde, sunulan en uygun fiyatları değerlendirmeniz avantajlı olacak.
  Otel ekipmanları ve daha fazlası sizlere sunuluyor. Dilerseniz direkt olarak sizin için belirlenmiş olan en iyi fiyatlardan satın alabilirsiniz.
  Otelde kullanacağınız her nne varsa, ihtiyaçların tamamı otel ekipmanları adı altında sizlere ulaştırılır.

  Kısa süre içinde satın alma işleminin tamamlanması ile ise tarafınıza iletilir.
  Satın almak istediğiniz ekipmanlar otel dışında da olabilir.
  Bu durumda direkt olarak o kategori üzerinden arama
  yapabilirsiniz.

 5. Does your blog have a contact page? I’m having a
  tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 6. This is the right site for anyone who would like to understand this topic.
  You realize so much its almost hard to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a subject that has been written about for many years.
  Wonderful stuff, just great!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *